2010年3月16日 星期二

舊金山 Chinese Times 中文印刷活字

級別:★★☆☆☆
尺寸:待查
年代:1924
以下為 ebay 賣方說法:
「The type is from The Chinese Times, a newspaper at 686 Sacramento street in San Francisco (Chinatown). It published there for a long time, since 1924 according to web sites I checked, but I think it is now out of business. I bought the type after they had finally converted to computer typesetting.」
「這些活字印刷字體是來自位於舊金山中國城 Sacramento 街 686 號 "The Chinese Times" 這家報社。根據我查訊網頁上的記載,這家報社自 1924 年就在那邊,已經很長一段時間了,但我覺得如今似乎已沒有在營業。我買這些印刷字體是在電腦開始代替傳統的活字印刷的時候。」

沒有留言 :

張貼留言

此網誌為本人看法,欲討論者請保持冷靜